top of page

Pasismi

Kävelin eilen NLP tunnilla Pasistin loogiset tasot (6 kpl) läpi vaan nähdäkseni mitä sieltä löytyy. Tässä pitkähkösti mitä löytyi.

  1. Taso YMPÄRISTÖ (Missä ja Milloin?). Kaikki lähti omasta kutsumuksesta. Olen aina tiennyt että musiikki on minulle jotain enemmän. Se kypsyi kaikessa rauhassa ja ilmentyäkseen tarvitsi paikan, ajan, energian ja oikeat ihmiset ympärille...ja itsensä tuntemisen. Ehkä sen tarvitsi kahlata elämää puoli vuosisataa ja kypsyä rauhassa miedolla lämmöllä huoneen nurkassa. Kun tuli tilaa ja momentum niin sitten tunnistin paikan ja oikeat ihmiset ympärilläni. Energiaa toteuttaa minulla on onneksi ollut aina.

  2. Taso KÄYTTÄYTYMINEN (Mitä?) Olen aina ollut oman tien kulkija ja tehnyt omat säännöt asioihin. Olen heikko peesaaja ja mieluiten johdan edestä ensimmäisenä. Välillä on menty isosti metsään ja oltu hukassa. Mutta kun itseni kuuntelu kehittyi, musiikkikin alkoi kuulostaa erilaiselta. Kun olen löytänyt jonkun puhuttelevan biisin ja yhtyeen siihen sitten jäädään jumiin. Jotain biisiä kuunnellaan 50. kertaa putkeen tai löytyy bändi, jota fanitetaan hautaan asti (Rush). Näissä kummassakin vajoan musiikillisen kooman 3. ulottuvuuteen ja se täyttää hetkeksi kaiken. Tunne on hyvin emotionaalinen ilman analyyttisyyttä ja siksi harvoin osaan kyseisten biisien sanat.

  3. Taso TAIDOT (Miten?: Mielestäni en osaa laulaa enkä soittaa kunnolla. Musiikin opetus on ollut hyvin käytännönläheistä. Hyvä kun osaan nuotit. Menen sydän edellä ja siksi omien kappaleiden esittäminen on työlästä koska niissä on niin paljon tunnetta mukana. Hääbiisiä harjoittelin kaksi kuukautta, niin että en itkisi laulaessa. Onneksi laulunopettajani Raija keksi oikeat Katri Helena ilmeet joiden kanssa ei pysty itkemään. Näin sitten syntyi Pasisti-genre... suoraan sydämestä H2H. Biisit kumpuavat elämästäni ja huomioistani.

  4. Taso USKOMUKSET (Miksi?): En osaa (ja jaksa) harjoitella ja veivata tarpeeksi. Lapsuudessa saadut uskomukset omasta osaamisestani eivät olleet kummoiset. Kun kaikki oli lopulta kohdallaan niin uskonpuute siitä, että saisin edes yhden biisin aikaiseksi oli kaataa kaiken. Vaikka haistatan pitkät minua arvosteleville jää siitä syviä lovia itsetuntoon, jotka murentavat tekemistäni. Sitten tulee se keskisormi ja vaan tehdään.

  5. Taso IDENTITEETTI (Kuka olen?): Pasisti on luova minäni. Kun saan siihen mukaan action heroni Brucen niin alkaa tapahtua. Tykkään tehdä yhdessä. Lauluntekijän rooliin piti vähän harjoitella, mutta Juhon avulla se onnistui ja nyt se tuntuu siltä oikealta.

  6. Taso MISSIO (Mitä/Ketä palvelee?) : Tämä tuli aika helposti. Se on maailman parantaminen äänien, musiikin ja kuuntelun avulla. Kuuntelemalla opitaan itsestä ja sitten päästään käsiksi muiden kuunteluun ja lopulta osataan kuunnella äiti-maata ja universumiakin. Sanoittamisen avulla avataan omaa maailmaa ja peilataan siihen mitä kuullaan ympäriltämme. Syntyy äänellinen yhteys ihmisten välillä ja "erottavat tekijät " häipyvät kuulumattomiin.

AMEN!Kommentare


bottom of page