top of page

Viherpesu

Tästä on nyt reilu vuosi kun Biisirinkimme (Pasisti, Olli, Toni, Juho ja Simo) päätti haastaa toisensa ja joku heitti ilmaan biisintekohaasteen kaikille. Kyseisistä biiseistä tehtäisiin sitten The Beatlesin "A Day in the Life" tyylinen kappale, jossa ne liimattaisiin keskenään yhteen jotenkin oudosti.

Yhdessä päätettiin asiat, joita biisin täytyisi pitää sisällään. Ne olivat muistaakseni seuraavat:


1) Biisin genre täytyy olla jokaiselle epämukavuusalueella. Genret vedettiin hatusta jokaiselle.

2) Biisin tekstin täytyy kertoa muutoksesta.

3) Biisissä täytyy mainita yksi väri.

4) Biisissä täytyy mainita yksi mauste.

5) Deadline oli syyskuun 2022 lopussa.


Pasistille tämä tarkoitti seuraavaa:

1) Sain aluksi rap-genren. Onneksi Toni vaihtoi iskelmänsä kanssani. Muuten varmaan vieläkin tekisin kyseistä biisiä. Sen verran vastenmielinen ja outo rap-genre (=Pasistille huonosti lausuttua runoutta) on vieläkin. Vaihdan kanavaa kun räppi rupeaa "soimaan". Iskelmä genrenä oli vielä tehtävissä, mutta ihan aakkosten alusta lähdettiin siinäkin. Alussa Googletin/YouTubasin iskelmää paljon, jotta saisin edes jostain kiinni. Aika hirveältä se alussa tuntui ja kuulosti, vaikka onhan sitä tullut kuultua/joutunut kuuntelemaan nuorempana.

2) Jos biisin täytyy kertoa muutoksesta niin Pasistille ei ollut muuta vaihtoehtoa kun ilmastonmuutos. Tämä aukeni viimeistään koronan takia kolmesti lykätyllä reissulla Mauritiukselle (13h lento/suunta) viime marraskuussa.


Sitten seurasivatkin kysymykset Martille (lyriikka-valmentajani), jolla oli onneksi iskelmä-kokemusta viideltä vuosikymmeneltä.


3) Mikä voisi olla sopiva väri? Päädyttiin vaaleanpunaiseen yms. Sitten kappaleeseen ilmestyi Viherpesu-teema ja siihen ehkä (tai sitten ei) jotenkin sopiva väri musta.

4) No, mikä voisi olla iskelmän mauste sitten? Vaihtoehdoiksi jäivät ruusu tai minttu. Niitä on kuulemma käytetty, kertoi Martti. Ja Pasisti kumarsi syvään tiedosta.


5) Jäljellä oli kaikkien biisien valmistumisen ehto. Se kuuluisa DEADLINE. Valmiiksi omansa saivat 2/5 jäsentä. Suurin osa miettii vieläkin. No, ehkä sitten joskus...


Musiikillisesti Juho vei kappaletta Roy Orbisonin suuntaa. Siellä on legendaaristen tuottajien niksejä, kuten 8 raitaa kitaroita ja tupla rummut jne. Korkean stemman takia miksaaja päätti käyttää reilusti autotunea Pasistin "laulu-maineen" säilyttämiseksi.

Lyyrisesti päädyttiin aika outoihin ratkaisuihin, joita Louhos-lyriikkaporukka ihmetteli isosti ääneen. Menimme Martin kanssa enemmän tanssiaskeleet edellä. Lyriikoista voi jokainen ottaa sitten niitä itselle sopivia paloja, joita voi kuiskata sitten tanssipartnerille.


Ehdottomasti Pasistin EP (Experimental Play) raamit täyttävä projekti. Elämäni ensimmäinen ja tn. viimeinen iskelmä-biisi.
Pasisti ja Äitimaan auringon lasku landella syksyllä 2022.

Comentarios


bottom of page