top of page

Sesonki 22-23 wrap-up

Pasisti elää sesongeittain ja se on sama kuin koulun lukuvuosi. Jokaista sesonkia edeltää etäisyys ja fiilisten keräämistä hallitseva kesäloma sekä jo loppukeväällä alkava ideointi-aika. Seuraavan sesongin suunnittelu ja fiilistely on tätä kirjoittaessa siis jo alkanut. Jotain näyttää olevan tulossa myös ensi sesongin aikana. Jopa keikkaa on fiilistelty, kiitos joidenkin toiveiden.


Live at Villa Haka taltiointi saatiin ulos juuri viime kesän lopuksi. Jotenkin tuntui siltä, että jotain oli saavutettu ja uuden vaihteen saaminen päälle kesti oman aikansa. EP-tason (Experimental Play) ylläpitäminen vaatii oman aikansa ja paikkansa ja siksi vauhtiin päästiin hitaasti. Vihdoin lokakuussa alkoi sitten tapahtua, vaikka yhden päivän Kotkan vierailut kuussa olivat aika paineistettuja ja vasta vuoden vaihteen jälkeen saatiin tuloksia päivänvaloon. Yksi kauden ehdottomista kohokohdista ja peilauksista säveltämiseen oli seurata tuottajani Juhon toista musapolkua nimeltä Max Olavi ja Elävät Kuvat ja heidän ensi-albumin biisin tekoa / julkaisua / ensi-keikkaa Kotkassa.


Mutta se vuoden erikoisuus tapahtui Viherpesu-kappaleen kohdalla.

Jossain vaiheessa Pasistin listaykkösen paikan otti suvereenisti "Panen sut kuntoon" jostain kumman syystä. Sitä ei ole mikään koskaan uhannut kunnes nyt tapahtui jotain. Jokaisen biisin kuuntelukerrat ovat pysyneet kohtuullisen samoina ilman suuria yllätyksiä. Ihaninta ovat olleet kaikki kommentit ja ajatukset, joita kappaleet ovat kirvoittaneet.

Siksi "Viherpesun" saamat kuuntelukerrat yllättivät Pasistin täysin, mutta suurin hitti oli, että vajaassa viikossa kappale ohitti vanhan listaykkösen. Epäilin heti jotain Soundcloud-palvelun puliveivausta biisin suhteen ja osittain se näyttääkin pitävän paikkansa. Kartalla näkyvät uudet kuuntelumaat kuten Japani ja Vietnam vähän viittaavat siihen. En kuitenkaan ole valmis ostamaan yhtiön Pro+ pakettia tämän takia ainakaan vielä. Haluan uskoa, että iskelmäni on oikeasti iskenyt kuuntelijoihin ympäri maailmaa.


Ja siksi haluankin sesongin lopuksi tässä kiittää kaikkia kuuntelijoitani Pasistin tämän kauden musamatkalla.

Uuttakin on vielä tekeillä. Voi olla, että ne eivät julkaisuun asti riitä tänä keväänä, mutta syksyllä saadaan ehkä taas jotain ulos.

Ainoa varma asia on EP (Experimental Play)-linjan jatkuminen. Tämä sesonki oli tässä .


Pasisti Infinen toimistolla 03/23.

תגובות


bottom of page