top of page

Sattumaa

Tämä on oudoin tekemäni kappale.

Jostain takaraivosta tuli teemaksi elämän epätodennäköisyys maailmankaikkeudessa ja sattuman/onnen dominointi vähän kaikessa.

Maapallolla tämä erikoisuus ja ihmeellisyys paikallistui kerran Varanasiin (Intia). Vierailin siellä viimeksi 1991 Intian reppukiertomatkan uuvuttamana keksien, riisin ja Cokiksen voimalla (muu ei pysynyt sisällä).

Se oli jotain tällaista:

Saavuimme yöjunalla Varanasiin jostain Intiasta kesähelteellä ja matkustimme polkupyöräriksalla vaatimattomaan majapaikkaamme. Hyvin äkkiä vastaan alkoi tulla voimakasta savun hajua, joka myöhemmin paljastui tulevan ruumispolttopaikkojen luota. Kapealla kujalla vastaan tuli värikkäitä hautajaiskulkueita ruumiita lavetilla kantaen.


Koko paikan komeus paljastui kuitenkin vasta joelta käsin katsottuna. Ruumita paloi yötä päivää ja pystyyn nousseita hakattiin pitkillä kepeillä matalaksi. Se mitä jäi poltosta jäljelle lanattiin jokeen. Ihmisiä oli joen varrella pesemässä pyykkiä, hampaita tai muuten vaan ottamassa kylpyä. Toiset huutelivat jumalia, rukoilivat ja maistelivat vettä. Osa kävi muuten vaan tarpeillaan. Joki oli täynnä tavaraa ja välillä airot osuivat johonkin kovaan, joka osoittautui kelluvaksi ruumiiksi tai hukkuneeksi eläimeksi.

...Normipäivä Varanasissa, pyhän Ganges-virran pyhässä kaupungissa.


Musiikillinen inspiraatio onkin sitten selkeää SoaD:ia (System of a Down). Harvalla bändillä on kaksimerkkinen (1B) katsojamäärä kappaleessaan, heillä mm. Chop Suey.

Kaikki lähti muistaakseni alkuriffistä, joka lähti viemään biisiä. Matkan varrella teemaan tarttui kaikkea oikealta ja vasemmalta ja päätimme Juhon kanssa, että emme ole turhan kriittisiä niiden suhteen vaan kun molemmat ovat tyytyväisiä niin se on siinä jälkipolville. Arabivaikutteisia ääniä harjoiteltiin Raijan kanssa ihan tosissaan. Juhon ja miksaajamme Teemu Aallon käsittelyssä biisistä tuli mieletön lopputulos. Tunnelma säilyy loppuun asti.


Sellaista Satumaan Sattumaa tällä kertaa. Kiva jos pysyt biisin mukana edes hetken.Comentários


bottom of page