top of page

Pilven Reunalla

Lykätyn Nokkahuilumiehen paluu-keikan (22.1) kunniaksi julkaisen tänään Pilven Reunalla biisin. Uusi keikan päivämäärä on siis la 9.4 klo 18-. Kutsun sitä jo nyt post-Korona keikaksi. Sitä kohti siis. Ja tuo keikka vedetään kaikissa tapauksissa.


Pilven Reunalla kehittyi ekologiseen suuntaan jo alkumetreillä. Planeettamme tila on painanut mieltäni ja valvottanut minua öisin jo pitkään. Mietin usein mitä lapsilleni on rakkaasta Telluksestamme jäljellä kun he ovat ikäisiäni ja millä nykyistä menoa selittelen mahdollisille lapsenlapsille.


Muistan selkeästi 80-luvun puoliväliltä Douglas Adamsin kirjoittaman "Linnunradan käsikirja liftareille" radioteatterin loihtiman tunnelman YLEn tuottamana radiossa. Siinä oli silloin jotain Pasismia, jonka tunnistin ja se jäi elävästi mieleen.

Kun nämä kummatkin teemat laitetaan päällekkäin saadaan Pasisti-tyylinen ekologinen scifi-parodialyriikka aikaiseksi.


Musiikki sai alkunsa Maj Karman kuuntelusta. Yksikertaista, suoraviivaista punkahtavaa rokkia. Siinä on jotain johon Pasisti jää aina jumiin. Raijalta tuli biisin laulamiseen hyvä vinkki: Aihe on sen verran vakava, että laula biisin hymyillen. Toivottavasti se kuuluu läpi. Lapsilta alun ja lopun turinat saivat aikaan kevyttä myötähäpeää.


Tämä on omistettu meille kaikille ympäristön tilasta huoleistuneille Telluksen asukkaille.


Tulevaisuuden ekologiset toivoni 01/2022


Villa Hakan ovet eivät aukea tänään (22.1) vaan vasta 9.4.


Comments


bottom of page