top of page

Palaset

Keväällä 2022 vietin NLP-opintojeni kulta-aikaa. Kursseja tuli nautittua vähän liikaakin, mutta sille oli hyvä syynsä...momentum. Jossain vaiheessa ajauduin myös shamanistiselle tielle (Veli-Matti Toivosen kurssi) kohtaamaan oman menneisyyteni varjot ja samalla ymmärsin vuosisatojen (Suomessa) ja vuosituhansien (Aasiassa) eläneiden perinteiden ja tietotaidon syvyydestä vähän lisää. Silloin kun meillä vielä oli kontakti luontoon ja sen elimme sen ehdoilla.


Yksi näistä ajatuksista oli se, että ihmisellä on elämässään useita paikkoja, joissa tarvitsee olla koko sielun ja ruumiin voimassa läsnä selviytymässä erilaisista haasteista. Usein kuitenkin käy niin, että elämänmatkan varrella on tullut jaeltua itsestään hyvässä ja pahassa elämänpalasia sinne ja tänne. Valitettavan usein unohdamme pyytää niitä takaisin, ei niitä tunteita (varsinkaan negatiivisia), vaan se energiapalanen, jonka jokin asia on tuntunut vaativan. Erityisen tärkeää palasten pyytäminen takaisin on empaattisilla ihmisillä, jotka valitettavan usein jäävät yksin voimattomina ratkomaan ongelmiaan. Kaikkia palasia meidän ei tarvitse saada eikä saakaan aina takaisin, mutta sen verran, että itsellä on hallinta melkein kaikkiin omiin palasiin koko ajan.

Siis jos tunnistat palasiasi olevan levällään muualla. Pyydä ne itsellesi takaisin. Tarvitset ne elämääsi.


Musiikillisesti lähdin tässä liikkeelle sus-sointujen löytämisen ilosta. Juhon ollessa alkusyksystä busy istuimme Simon kanssa studiossa Vallilassa tätä biisiä vievaamassa. Varsin pian tuli selväksi, että tähän teemaan kuuluu elämäni ensimmäinen duetto naisen kanssa. Jälleen Kotkan musiikkimaailmasta löytyi pelastava enkeli nimeltään Hanna Bergström. Kiitos hänelle tästä ensikerrasta yhdessä.


Sitten viime metreillä jäätiin vielä ihastelemaan juuri julkaistun tekoälysoftan OpenAI:n (AI=Artificial Intelligence) kautta tapahtuvaa sanoittamista (lue: kaikkea kirjoittamiseen liittyvää). Laitoimme muutaman sanan kuvauksen Palaset-kappaleesta ja voila koko kappaleen sanat olivat valmiit alle puolen minuutin. Eivät ne nyt ihan täydellisiä olleet , mutta otoksia niistä päätettiin kuitenkin ottaa mukaan kuiskauksena puhelinmikin kautta täytteeksi.

Käytetyt lauseet ovat tässä alla virheineen päivineen.

Että sellaista kokeilua tällä kertaa Pasistin EP (Experimental Play)-uralla.


AI:n tekemästä laulusta Palaset-kappaleesen valitut lauseet (virheineen):

"Ennen kaikki oli niin helppoa meillä oli yhteinen sävel ja ymmärsimme toisiamme Mutta nyt tuntuu siltä, että meillä on vain etäisyyttä ja se, mikä kerran oli vahva, on nyt heikkoa kuin puu"

"Sinun silmilläsi on merien syvyys ne katsovat minuun ja näkevät sisimmäni Ne tekevät minusta tuntuvani arvokkaalta ja antavat minulle voimaa jatkaa eteenpäin"


"Syvän meren kalat uiskentelevat pimeydessä ihmeellinen maailma"


Simon kanssa Vallilan vuokrastudiolla 08/2022


Lukemassa AI:n tekemiä lauseita raidalle Juhon

tekemällä puhelinmikrofonilla 12/2022.

Comments


bottom of page