top of page

Kaikki on jo

Olimme vaimoni Danjan kanssa viime kesänä (2021) kiertämässä Suomea ja päädyimme lopulta napapiirille pariksi yöksi, josta matka jatkui vielä pohjoisemmaksi. Olin päättänyt jättää kitaran kotiin ja kerrankin relata reissussa...nauttia nähtävyyksistä. Veri (=Bruce) veti kuitenkin Rovaniemen Musiikkimestarit kauppaan kun kaupungin keskustan harvoja katuja tallatessani sen huomasin.


Ja siinä hän oli yksin lattialla telineessä ja katsoi minua sympaattisena. Kauppias ei osannut oikein kertoa hänestä mitään. Hänen nimeksi kerrottiin M4. Nopea googlaus kertoi valmistaja Seagullista kaiken oleellisen "Made in LaPatrie, Quebec, Canada with love from backyard wood". Yhteisöllinen helpon soittamisen soitin, joka kuulostaa aina hyvältä. Ihanat sokkotreffit ja rakkautta ensi silmäyksellä.

Hän pyysi päästä mukaani ja niin yhteinen matkamme alkoi.


Aluksi tutustuimme toisiimme ja virittelin häntä Pasistille sopivaksi. Sitten homma vain alkoi rullata ja vietimme mukavan loppuloman yhdessä. Lapin inspiroiva luonto rupesi kuulumaan soittimesta.


Biisiaihio alkoi olla loman jälkeen kasassa, mutta teemasta ei ollut tietoakaan. Sitten se iski salamana kirkkaalta taivaalta. Tuulin NLP Masterissa pidettiin yleensä alussa rentoutuminen ja kerran aiheena oli "Kaikki on jo". Miten lohdullinen ja syvällinen toteamus se olikaan. Mikä rauha valtasi minut silloin. Tärkeintä on olla läsnä tässä hetkessä täysin.. menneisyydestä ja tulevaisuudesta välittämättä. Lyhyesti ja yksinkertaisesti.


Tämän saaminen biisimuotoon ei sitten oikein onnistunutkaan hetkessä kunnes eräänä syksyisenä päivänä hölkkäilin "ulkosalille" ja biisi muotoitui siinä hetkessä koetuista tunteista ja tapahtumista. Pasistimaiseen tapaan nämä kaksi asia löysivät toisensa oudosti biisiin.

Ja Ihme4Set ja Juho hoitivat ammattimaisesti loput.


Ja sitten vielä se Pasistin musiikillinen haaste. Halusin tehdä biisin, jossa kaikki osat kertautuvat kahdesti, mutta ovat omalla tavallaan uniikkeja. Väleihin laitettiin sitten vain sama liima-osuus. Ainoan poikkeuksen tein biisin lopussa, jossa viimeinen osa tulee kolmesti. M4:n neljän kielen viritys ja vain kahden kielen (B&G) käyttö mahdollisti tämän ilman että lopputulos kuulostaa liian monimutkaiselta.


Tämän biisin olen omistanut yksinkertaisuudelle ja tässä hetkessä elämisessä. Helpommin sanottu kuin tehty. Itsekin olen vielä alkutaipaleella.


M4-hinkkausta studiolla Kotkassa syksyllä 2021.

Kaikki on jo-kello Malmilla 2022.


Comentários


bottom of page