top of page

Juhla viimeinen

Biisiverstaan Martilta tuli vuosi sitten kotitehtävä..Tee Joululaulu! Tehtävä oli vapaaehtoinen, mutta provosoi juuri sopivasti kapinallista Pasistia. Miten tehdä joululaulu, jossa jouluun tai joulunaikaan viitataan nimellisesti ja jonka näkökulma on sopivan Pasistinen? Pasistilta kun löytyy omat henkiset rajoitteet joululle.

Jokin pohja löytyi soinnutukselle, mutta se ei iskenyt ennen kuin taikuri J. Roslacca kuiskasi korvaani hittireseptin salaisuuden. "Tehdään tavallisesta biisistä capon (kitaran kaulaan laitettavalla sävellajia vaihtavalla apuvälineellä) avulla mielenkiintoisemman kuuloinen."


Se toimi, biisi sai heti uuden tunteellisen ulottuvuuden ja tarinan siihen sivuun. Jokaisella meillä on tuleva juhla viimeinen. Se juhla, jossa on toivottavasti tuttua porukkaa paikalla, jonka jälkeen voi todeta, että tämä oli tässä ja mikä hienointa jos vierelläsi olisi vielä henkilö, joka on ollut mukanasi matkalla.

Entä jos jokainen juhla vietettäisiin tämä ajatus taustalla ja nautittaisiin yhdessäolosta kuin viimeistä kertaa?


En tiennyt, että biisin tilanne tulisi eteeni ihan konkreettisesti välittömästi. Järjestimme keväällä juhlat juuri ennen "tätä tilannetta", josta tuli hyvän ystäväni viimeinen. Seuraavan kerran näin hänet kesällä saattohoitohuoneessa ja soitin juuri miksatun uuden "Juhla viimeinen" version hänelle kännykästäni. Sain vastaukseksi hymyn ja viimeisen rohkaisevan kommentin "sehän kuulostaa ihan biisiltä".


Tämä kappale on omistettu hänelle. Kiitos ystävyydestäsi!Comments


bottom of page