top of page

Etukenossa

Vihdoinkin saatiin Burn-teos valmiiksi. Julkaisupäivä on sopivasti BurningMan 2024 lipunmyynnin aloituspäivä (ne myydään loppuun tunnissa). Epävirallinen julkaisu tapahtui kuitenkin jo BRSS:n (Black Rock Sauna Societyn) kevään ensimmäisessä tapaamisessa kuukausi sitten. Biisistä tehtiin myös vieraskielinen versio hieman eri sanoittajan, Douglas Pashleyn, silmin. Tämä versio on luettavissa ja kuunneltavissa sivuiltani myös nimellä BurningMan.


Ja siitähän tässä Etukenossa-biisissä on kyse. Kokemukseni ensimmäisestä Burnista. Parin viikon reissu, josta alku ja loppu Reno, Nevadassa ja kymmenen päivää "Playalla" eli aavikolla. Inspiraation teksteihin antoi tietysti se tapa, jolla Playlla liikuttiin eli pyörällä, joka on aina ollut "sydäntapani" liikkua elämässäni. Mutta kyse on syvällisemmin siitä olenko myös läsnä elämässäni, enkä vain menossa etukenossa koko ajan. Muitakin näkemyksiä "Etukenosta" tuli esille koesoitoissa. Mitä sinä löysit Etukenossa-itsestäsi?


Biisi kertoo miltä tuntuu olla Playan oudossa miljöössä vain antamassa itsestä ja nauttimassa vapaudesta. Kohtaamassa oman itsensä sellaisenaan kuin se on, miettimässä mihin suuntaan on menossa ja mitä haluaa muuttaa loppuelämän osalta. Missä kulkevat rajani tekemiseni ja jaksamiseni suhteen? Mitkä asiat ovat oikeasti/aidosti tärkeitä elämässäni ja miten pidän ne fokuksessa päivittäin ajatusten ja tekojen tasolla? Miten annan itselleni anteeksi? Miten pidän huolta itsestäni ja kehittymisestäni?


Universumi päätti syventää kokemustani Playalla vielä heittämällä niskaamme kuukauden edestä vettä, joka yhdistettynä entiseen suolajärveen aiheutti aikamoisen hulabaloon.


No, entäs sitten kun palataan siihen haasteeseen eli arkeen. Alkoiko asioita tapahtua? Kyllä! Ja kuten usein käy niin taas universumi järjesti sitten vielä "varmistussoiton"keväällä "sydämen värähtelyn" muodossa kuten kappaleessa tulee ilmi. Jo aloitettuun muutokseen tuli lisää syvyyttä ja kehollisuusyhteyttä.


Jaoimme tuottajani Juhon kanssa kokemuksia ensin jutellen ja sitten hän sai taas jollain ihmeen tavalla Playa-tekeleistäni kiinni. Palloteltiin eri ratkaisuja ja pallo lähti siitä vierimään taas itsestään. Kunnianhimoni nousi erityisesti tässä kappaleessa ja kokeilimme jotain uusia värähtelyjä, jotka tuntuivat hyviltä. Halusin mm. Nepalista ostamani äänimaljan mukaan biisiin.


Instrumenttiraitoihin haluttiin eloa ja outoutta. Ja siinä Toni (rummut), Timo (basso) ja Sami (kitara) onnistuivat maagisesti. Douglasin kanssa viilailtiin vielä vokaalit kohdalleen.

Ei muuta kuin Etukenomenoon! EP (Experimental Play)-teos just for you with love.Mies, kitara ja pyörä huitsin Nevadassa 08/23.
Kontin katolla takakenossa Nevadassa.
Tässä takana Temppelin, kaukaa aavikolta kuuluu..
Mutasuola-aavikko kontin katolta leirimme konttisaunan ja konttipukukopin suuntaan.


Comments


bottom of page