top of page

TosiYstävä

Tämä biisi sai alkunsa lähipiirini tapahtumasta ja sen myötä syntyneistä ajatuksista, ystävyydestä ja sen superlatiivista tosiystävyydestä. Mitä on tosiystävyys? Miltä se tuntuu mielessä ja kehossa? Mitä tapahtuu kun tosiystävyys on koetuksella? Kuka seisoo vierelläsi kun tarvitset tosiystävyyden tuomaa peilausta elämän karikoissa. Ja toisaalta, missä menee tosiystävyyden rajat kun tuntuu, että suhde on "yksikaistainen" kaksikaistaisuuden sijaan. Milloin täytyy todeta itselle, että kaikesta yhdessä koetusta huolimatta tosiystävyys on tullut tiensä päähän ja on helpompaa jatkaa matkaa yksin eteenpäin, vaikka harvalla meistä on liikaa tosiystäviä. Onko sinulla aitoa tosiystävää ja jos on oletko koskaan sanonut sitä hänelle?


TosiYstävästä tulee vielä erillinen musiikillinen audiomatka lähiviikkoina. Yksinkertaisen biisirakenteen tekeminen ei ollut helppoa. Juho katkoi Pasistin ylimääräiset TosiYstävän rönsyt ja yhdessä lisättiin tempoa kesken kaiken.

Tietysti Pasisti halusi taas tästäkin jotakin erilaista. Ajaessani Kotkan studioilta kotiinpäin aivot usein huutavat Hoosiannaa puristuksen jälkeen ja ideoita alkaa putkahdella alitajunnasta. Otetaan tähän biisiin "jouset" mukaan ajattelin. Biisiverstaassa teimme aikoinaan kaimani viulisti Pasi Eerikäisen kanssa Autioasemaa tiimityönä. Yhteistyöstä jäi kiva fiilis ja otin häneen yhteyttä. Lopputuloksena oli hänen sovittamat jouset, jotka soitettiin Porvoon Magnusborgissa keväällä. Masteroinnin hoiti tällä kertaa Soundstationin Olli Kykkänen.


No sitten loppumetreillä tuli mieleen, että vedetään samantien biisi kansainväliseksi. Väsäsin Kotkan Seurahuoneella yöpyessäni lyriikkaa englanniksi ensimmäistä kertaa. Huomasin, että suomen kieli ei ole universumin helpoin sanoituskieli.

Tästä biisistä lähtien voi siis sanoa Pasistin kansainvälisen uran alkaneen !!!!Juho kuolaa tekniikan perään Magnusborgin studiolla studioisäntämme seurassa.Vasemmalta: Pasi Eerikäinen 1. viulu, Riikka Lampinen sello, Mauri Kuokkanen alttoviulu, Laura Airola, 2. viulu ja studioisäntämme Magnusborgin studioilla Porvoossa jousisessiossa.

Comments


bottom of page